O NAMA

Trgovina i zastupstva

  MERCURY d.o.o. je trgovačko društvo osnovano 29.11.1990.g. a osnivač i vlasnik je SUMINA NIKOLA M.Sc.Econ.. sa današnjim temeljim kapitalom od 95.300,00 kuna / 12.648,48 EUR..

 

Na matičnoj adresi, Mirka Bogovića 17, 47000 Karlovac, Mercury posjeduje poslovni prostor – poslovna zgrada veličine ca: 1800 m2 sa ca: 1100 m2 građevinske parcele, poslovni prostor u Biogradu (kuća – 2 zasebna apartmana), a uz to 50% je suvlasnik poslovnog prostora (trgovina ili agencija) u ulici Radićeva 6, 47000 Karlovac.
Iste mogu biti predmet razvoja zajedničke poslovne suradnje, a detalje o poslovnim prostorima pogledajte ovdje.

1. Osnovna djelatnost tvrtke je distribucija artikala marke SELECT Danska na cijelom EX YU tržištu (lopte nogomet-rukomet…, golmanske rukavice, artikli za sportsku zaštitu i rehabilitaciju, odjeća za trening i utakmice, te razni pribor za održavanje treninga i utakmica).
2. Prije više od 20 godina osnovna djelatnost dopunjava se distribucijom artikala marke TBS Francuska za HR tržište (sportska moda: tekstil i obuća), a koja svoj dizajn uglavnom i kvalitetu artikala usmjerava prema ljubiteljima nautike, da bi se u posljednjih 15 g. dodatno dopunila organizacija sa aktivnostima:
LINEMARK UK – distribucija artikala za cijelo EX YU tržište, danas jednog od vodećih proizvođača mašina i boja za označavanje igrališta
BIO CHEM CLEANTEC – VENT Njemačka / Austrija – distribucija VENT sustava za HR tržište, danas je jednog od vodećih proizvođača raznih artikala za čišćenje i održavanje ventilacijske kanale urednima u kuhinjama hotela i raznih vrsta restorana bazirano na BIO – ECO bazi.
POSLOVNI PROSTORI – suradnja i iznajmljivanje poslovnog prostora na matičnoj adresi u Karlovcu i Biogradu.

Među najbitnije poslovno – promotivne rezultate ubrojili bi:

Mercury je bio prvi generalni sponzor nekog sportskog kluba u novonastaloj Hrvatskoj državi: HNK Hajduk Split, a nakon toga slijedili su NK Osijek Osijek, RK Zagreb Zagreb, NK Željezničar Sarajevo, nogometna Premijerliga BiH, fudbalska Superliga Srbije, rukometna Superliga Srbije, Futsal Reprezentacija i 1. Futsal liga Hrvatske, Futsal Reprezentacija i futsal Liga Srbije, 1. Futsal liga Slovenije, 1. Futsal liga Crne Gore, Rukometni Savez Crne Gore, 1. Rukometna liga Slovenija itd itd. (ostale pojedinosti i nešto više upoznati se i preko naše web stranice : stranica REFERENCE.)
Bez obzira na gore navedeno najveću čast činilo nam je povjerenje Hrvatskog olimpijskog odbora kojim smo postali generalni opremač SVIH reprezentativaca – sportova koji su prvi puta u povijesti RH zastupali RH na jednoj Olimpijadi u Atlanti 1996., te Mediteranskim igrama Bari 1997., Univerzijadi Lisabon 1997., te Olimpijadi invalida Palermo 1997.

Od 1999.g. pored postojeće veleprodajne djelatnosti MERCURY počinje razvijati svoju vlastitu maloprodajnu djelatnost tako da danas pored postojeće veleprodaje posjeduje 2 maloprodajne jedinice (vlastite ili kooperativne), sa planom povećanja dodatnih 2 – 3 nove trgovine.

U posljednjih 5 godina Mercury je lagano mijenjao svoju osnovnu djelatnost dotičnih maloprodajnih jedinica time što se sa tadašnjeg prodajnog programa koji se oslanjao na sport i rekreaciju (nogomet, rukomet i potrebni pribor za trening i utakmice) dopunio novim poslovnim asortimanom, koji je bio usmjeren prema sportu i rekreaciji, te usmjerio na sportsku modu i marku TBS Francuska (sportska moda) koja svoj dizajn izvlači iz svijeta nautike te trenutačnih trendova sportske mode koja osvaja svjetski trend svakodnevnog i općeg kulturnog nošenja – korištenja obuće i odjeće opće u širem smislu riječi sportske mode.

Pored gore navedenog, poslovna aktivnost je proširena i na područje BIO EKO asortimana (Bio chem – CLEANTEC Njemačka) , kao programa ekološkog čišćenja i održavanja u industriji, turizmu, ugostiteljstvu, sve na bio – eko bazi. Nakon višegodišnjeg ustrajnog i napornog rada pokazuju se pozitivni poslovni rezultati, koji potvrđuju ispravnost donošenja odluke vodstva i usmjerenja poslovne aktivnosti prema tom programu kao uvid u daleku budućnost u kojoj će upravo osnova biti očuvanje opće čovjekove bio-ekološke okoline kako na radnom mjestu tako i privatnom životu.