O NAMA

MERCURY d.o.o. je trgovačko društvo osnovano 29.11.1990.g. a osnivač i vlasnik je NIKOLA SUMINA-LAUFER Mr.dipl.oec. sa današnjim temeljim kapitalom od 2.900.000,00 kn.

Na matičnoj adresi u Karlovcu nalazi se poslovni prostor veličine ca: 2.850 m2  te ca: 1100 m2 građevinske parcele, a unutar koga se pored uprave, marketinga te financijske službe nalazi organizacija kompletne logistike sa vlastitim carinskim skladištem.

Do 1999.g. osnovna djelatnost MERCURY-a bila je distribucija artikala za nogomet, rukomet, sportsku medicinu i rekreaciju, a u to vrijeme unutar TEAMSPORT aktivnosti  postignuti su zapaženi poslovni rezultati na podizanju image-a marki koje zastupa i distribuira Mercury kao i samog Društva.

Među vodeće poslovno –  promotivne rezultate ubrojili bi:

  1. Mercury je bio prvi generalni sponzor nekog sportskog kluba u novonastaloj Hrvatskoj državi: HNK Hajduk Split, a nakon toga slijedili su NK Osijek Osijek, RK Zagreb Zagreb, NK Željezničar Sarajevo, nogometna Premijerliga BiH, fudbalska Superliga Srbije, rukometna Superliga Srbije, Futsal Reprezentacija i 1. Futsal liga Hrvatske, Futsal Reprezentacija i futsal Liga Srbije, 1. Futsal liga Slovenije, 1. Futsal liga Crne Gore, Rukometni Savez Crne Gore, 1. Rukometna liga Slovenija itd itd. (ostale pojedinosti i nešto više upoznati se i preko naše web stranice – foldera promotivne reference.
  2. Bez obzira na gore navedeno najveću čast činilo nam je povjerenje Hrvatskog olimpijskog odbora kojim smo postali generalni opremač SVIH reprezentativaca – sportova koji su prvi puta u povijesti RH zastupali RH na jednoj Olimpijadi u Atlanti 1996., te Mediteranskim igrama Bari 1997., Univerzijadi Lisabon 1997., te Olimpijadi invalida Palermo 1997.

Od 1999.g. pored postojeće veleprodajne djelatnosti MERCURY počinje razvijati svoju vlastitu maloprodajnu djelatnost tako da danas pored postojeće veleprodaje posjeduje 5 maloprodajnih jedinica (vlastite ili kooperativne), sa planom povećanja dodatnih 2 – 3 nove trgovine.

U posljednjih 5 godina  Mercury je lagano mijenjao svoju  osnovnu djelatnost dotičnih maloprodajnih jedinica time što se sa tadašnjeg prodajnog programa koji se oslanjao na sport i rekreaciju (nogomet, rukomet i potrebni pribor za trening i utakmice) dopunio novim poslovnim asortimanom Bio Chem- Bio Circe Njemačka, a dosadašnji program koji je bio usmjeren prema sportu i rekreaciji usmjerio na sportsku modu  marku TBS Francuska (sportska moda koja svoj dizajn izvlači iz tenisa, golfa, nautike te trenutačnih trendova sportske mode koje sve više i više osvaja svjetski trend svakodnevnog i općeg kulturnog nošenja – korištenja obuće i odjeće opće u širem smislu riječi sportske mode, te ulazak u poslovnu aktivnost čišćenja i odmašćivanja u industriji na bio – eko bazi a čiji se poslovni rezultati nakon vrlo teških i napornih proteklih 5 godina ustrajnog rada pokazuju prve pozitivne poslovne rezultate te potvrđuju ispravnost donošenje odluke vodstva i usmjerenja poslovne aktivnosti prema tom programu te uvid u daleku budućnost u kojoj će upravo osnova biti očuvanje opće čovjekove bio-ekološke okoline kako na radnom mjestu tako i privatnom životu.